torsdag den 21. november 2013

Rig til Aborrefiskeriet

Vi har fået flere opfordringer til at skrive lidt om de rigs vi bruger til aborrefiskeriet, og da stængerne for tiden står tilrigget på værelse,t var det oplagt at tage et hurtigt billede af dem. Både for bundfiskeri og flådfiskeri gælder at der skal gives tilslag med det samme. Aborren er en glubsk fisk, og krogen kommer hurtigt ned i svælget, hvilket øger risikoen for at fisken dør.

Flådfiskeri med skaller
Her bruger vi begge en kraftig matchstang, og 0,18 mm line nylonline.
Flådet er et drennan piker i 11 eller 6 gram afhængig af strøm og vind, monteret med kuglebly, svirvel og sufix 0,27 fluorocarbon, krogen er en VMC wacky str. 2 bundet med knotless knot. Denne knude gør at krogspidsen peger mere ind mod hovedlinen og dermed får krogen lettere fat.
Jeg bruger i øvrigt et SSG hagl til som kan flyttes op og ned af fluoro carbonen, for bedre at kunne kontrollere skallen, nogle gange skal den holdes i "kort" snor, og andre gange skal den have lidt mere bevægelsesfrihed. Ulrik fisker uden dette hagl

Bundfiskeri med skaller
Til bundfiskeriet bruger vi begge en 11 fods feederstang og 0,13 sufix fletline. Den bløde top på stangen gør at man både kan se skallen arbejde, og bedre kan fornemme hvordan aborren tager agen.
bundrigget er et 30 grams bly på en glidebom, og igen sufix 0,27 fluorocarbon og en wacky str. 2 bundet med knotless knot. Blyet må godt være forholdvis stort, da et lille bly gør at skalle og bly skiftevis er forrest i kastet, og tacklet let kludrer. Da det er et glidebly mærker fisken ikke modstand.

Dropshot
Dropshot rigget er et 15 grams bly og en VMC Spinshot str. 6.
På dette fisker vi diverse små gummidyr. For begges vedkommende er stangen er en let Shimano Aspire, sammen med et shimano Stella/Twinpower spinnehjul virkeligt lækkert grej.

Jigfiskeri
Til jigfiskeri er stang og hjul det samme som dropshot - det er rigeligt at slæbe 3 stænger med på en tur!
Til jigfiskeriet bruger vi primært de 3 jigtyper på billedet.
Storm Wildeye swim shad - en rigtig klasikker, og den første shad der oversvømmede de danske grejbutikker for mere end 10 år siden. De virker stadig super, men er svære at skaffe.
Storm naturistic sculpin, som ret godt ligner en kutling - vi har faktisk været ude for at folk troede det var en rigtig kutling. Kutlingen er en af brakvandsaborrernes foretrukne fødemner, så den skal bare ligge i kassen.
Kopyto 3L jig på et jighovede af hvidmetal - begge dele fra Sport Dres. Jigkroppen er flydende, og sammen med jighovedes form kommer jiggen til at stå op fra bunden og ligne en fisk der søger føde, eller har det dårligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar