onsdag den 15. juni 2016

Vi fisker stadig..... en hel del

Der har ikke været tid til opdateringer den sidste tid, men der er blevet fisket, og der er selvfølgelig også lidt nyt på grej-fronten.

Da der ikke længere er den store nyhedsværdi, kan vi lige så godt starte med sidste tur....
Året første sommerbuler. Shimano har ENDELIG lavet et havhjul til venstrehånd "Torium AL", jeg har anskaffet den mindste størrelse(Torium AL 16). Det har en udveksling på 6,2:1 og kombineret med en relativ stor spole, gør det hjulet piv hurtigt. Hjulet blev i weekenden kombineret med Beastmaster AX Slim Boat 12-20 lbs. Vi startede tidligt og var hele det sydlige sund igennem. På en plads fandt vi mange buler, men med meget små fisk, så vi måtte videre, laaangt syd på fandt vi en enkelt 3 meter bule, og fik fisket på den en gang inden de rejste sig i vandet, og så var der ikke flere i området. Til sidst fandt vi endelig lidt fornuftige fisk. Første bule vi ramte gav 2 x 5 kg's fisk, og her fra fortsatte det med fint fiskeri. Bulerne var meget små, langt de fleste var under en meter, og stod i øvrigt meget løst. Det var generelt svært, men det blev opvejet af den fine snitstørrelse på fiskene. På et tidspunkt fandt vi en lidt mere massiv bule. Første stop var med strømmen og resulterede i to mellemfisk, herefter vendte vi rundt på bulen igen, men en anden båd nåede den først. Det kunne dog lade sig gøre at vi også ramte den. Joachim Johannesen på den anden båd fik kroget en virkelig solid fisk, og i første træk fik jeg også en rigtig tung fisk. Joachim kunne kort efter lande en flot sommermåler på 11,5. min fisk tog noget længere at få op. Den var kroget på pirken på ydersiden af munden, og gummimakken havde sat sig op bag  sidefinnen, så den havde lidt ekstra at stå i mod med. I båden kom den dog, og efter at have vejet den til 12,7 og skudt et billede blev den genudsat. Super ilddåb til det nye grej. Halvdelen af fiskene havde små buler/sår som ærlig talt ikke var så appetitlige, og derfor blev fisk med disse små buler/sår alle genudsat. Nogle der ved hvad det er for en sygdom de har? 

Weekenden før blev brugt på noget fiskeri med noget mere finesse - Suderfiskeri. Der havde ikke været plads i kalenderen før, så vi vidste godt at fiskene ville være udleget.
Der blev fisket med lette flåd op ad et åkandebælte, og det skete et par gange at suderen bare mosede ind mellem åkanderne, uden at vi kunne stoppe den.
Vi endte med 8 fisk på land, største til Ulrik på 2,52 og jeg måtte nøjes med en fisk på 2,26 - stadig et fint resultat, når fiskene var udleget.


Ishøj sportfiskerklub havde klubtur til roskilde fiskeland. Ulrik var til barnedåb i Jylland, Konen skulle i byen, så det endte med at jeg tog ungerne med på klubtur. Det var en super tur med godt vejr.Llodtrækningen gjorde at jeg kom til at ligge lidt for mig selv, så der var god tid til at hygge med ungerne. Jeg fandt et super karpespot, der resulterede i at den ene stang, der fiskede karper havde 11 runs på et døgn. Otte af disse runs resulterede i fisk i nettet. Desværre mistede jeg en karpe på 14-15 kg få meter fra nettet, de øvrige fisk lå primært omkring de 7 kilo, og største skæl var 8,6 og største spejl på 9,9.
På stør siden blev det til 3 stk. 2 diamanter på ca 7 & 10, og en enkelt slidt beluga på 13,7.





Udover dette er der blevet fisket hornfisk med den mindste dreng. De skal bruges til agn senere på året. Laksesæsonen sluttede ikke så godt. Det blev til en tur udelukkende med hornfisk og så blev det ene laksehug vi havde på en hel dag ikke til en fisk i båden, men en fisk der valgte at te sig åndsvag 5 meter bag båden, hvilket resulterede i et mistet kroghold.

Sidte nyhed på grejsiden er Yasei casting, red pike. Super fed triggerstang, med en klinge der bare bliver ved med at give sig. Jeg var helt solgt da jeg havde den i hånden første gang. Stangen  skal bruges til sandart, kraftigere medefiskeri på sundet efter bla. kuller, og så selvfølgelig geddefiskeri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar