onsdag den 2. oktober 2013

En til samlingen

I går havde vi årets sidste medetur, der som tidligere annonceret skulle være efter de grove karusser.
Vi kom lidt sent ud til vandet, men nåede lige at rigge til inden det blev mørkt. Da vi skulle til at montere knæklys opdagede vi, at vi ikke havde flere af de små tilbage, men kun de store, og de var alt for voldsomme til at fiske karusser med. Vi havde nogle gamle brugte, og efter et fint Storm P. arrangement, hvor vi fik klippet toppen og de små gamle, tømt dem for væske, og fyldt nyt i fra de store knæklys, var vi klar til fiskeri i mørket.
Det var tydeligt at der var fisk på pladsen, for vi havde mange lidt for kraftige hug, hvilket betød at fiskene cruisede rundt oppe i vandet i stedet for at spise af foderet.
Vi var lidt i tvivl om vandet var blevet for koldt, men det at fiskene var på pladsen fik os til at håbe på, at de på et tidspunkt ville gå til bunden og tage for sig af fodringen.
Efter at have siddet halvanden time og gloet ud i mørket, og undgået at give modhug på de kraftige hug, fik jeg endelig lidt pilleri, der var et rigtigt hug. I tilslaget stak en tung fisk af, og elastikken røg ud af take-a-parten, og der var ingen tvivl om at det var en god fisk, spørgsmålet var bare om det var en på 1,5 eller 2 kilo. På et tidspunkt vendte fisken i overfladen ude i mørket, og man kunne tydeligt høre at der var god vægt bagved.
Da fisken kom ind foran blev pandelamperne tændt, og første gang fisken var i overfladen ville jeg skyde den til 18-1900 gram. En super fisk der bare skulle på land!
Et par minutter efter blev fisken landet uden yderligere dramatik. Fisken var 48 cm. lang, hvilket normalt betyder en vægt omkring 2 kilo, men denne fisk var ret tyk, faktisk så tyk, at den selv kunne stå op hvis man placerede den på bugen.
Fisken blev vejet til 2,340 kilo, så stod vi lige og kiggede lidt på hinanden, og blev enige om at veje den på Ulriks vægt. Resultatet var det samme, så udover en SUPER fisk, fik vi også lige kontrolleret vægte.
Fisken blev fotograferet og genudsat, og vi genoptog fiskeriet.
Efter endnu en times fiskeri fik jeg et til hug, og endnu engang trak en god fisk meget elastik ud af stangen. Denne fisk fightede endnu vildere end den store vi lige havde landet, så der var håb om endnu en 2-kilos. Efter en kanon fight med massere af tunge hidsige udløb, gled en smuk slørhale ind over netkanten. Fisken vejede 1.600 gr. og med det kæmpe haleror var det ikke overraskende at den kunne levere sådan en fight.
Herefter var det på tide at tage hjem, da vi begge skulle på arbejde dagen efter – selvom det kun endte med 2 fisk, blev det en super aften med endnu en +2 kilos karusse til samlingen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar