søndag den 14. april 2013

Båd Projekt

Ulrik og Jeg har brugt denne weekend på en hyggelig polterabend, så det er ikke blevet til noget fiskeri. I løbet af ugen har vi roddet lidt med båden som jeg købte sidste sommer.
I første omgang havde vi bare spændt et bræt på tværs hvor vi havde monteret stangholdere og drejebaser til downriggerne. Dette resulterde i at motoren ikke kunne køres helt op, hvilket selvfølgelig ikke går, hvis man får line eller andet i skruen mens man ligger ude på vandet.
Vi havde fået fremstillet nogen piedestaler i rustfrit stål, og Ulrik havde fået skåret trollingbaren til, så det passede med at motoren kunne køres helt op. Til at starte med havde vi fået fingre i nogen lidt for korte piedestaler, og så løst dette med en ekstra træklods mellem piedestal og trollingbar, men den løsning så lidt bøvlet ud, så vi blev enige om at ændre det.
På trollingbaren er der monteret fire scotty stangholdere, som vi bruger når vi fisker arter på øresund, og det fungerede perfekt på vores hvartur i efteråret, så den løsning har vi naturligvis beholdt.
Vi fik også afmonteret targabøjlen, og monteret den igen. Det var nødvendigt fordi der var lidt utætheder, så der løb vand ind i kabinen, så det er tætnet nu. Vi er ved at være klar til en tur efter laksebasser på møn:-)
Båden er i øvrigt en af de sidste Orka 540 modeller der blev produceret. Forskellen mellem denne båd og de tidligere modeller er at bagenden på båden er ændret, så man kan stå på siden af motoren, og det giver en del ekstra fiskeplads i forhold til de gamle modeller. Orka 540 er en båd uden nogen form for pæne deltaljer eller luksus - kun en rå fiskemaskine. Vi glæder os til at få den luftet på lidt større vand end øresund.
Ulrik i gang med opmåling

Det færdige resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar