fredag den 2. januar 2015

Årets sidste tur

30. december var sidste dag i perioden med godt vejr, og den blev brugt til endnu en geddetur.
Denne gang blev det dog en kort tur, da vi også lige skulle nå at handle ind til nytårsaften.
Opskriften var præcis den samme som for to dage siden - ingen grund til at ændre på noget, der er fint som det er. Vi var lidt dovne denne dag, så spinnestængerne fik lov til at ligge inde i båden, mens vi bare hyggesnakkede og nød det gode vejr.
Det gik lidt bedre med krogningerne denne dag, og det blev til 19 fisk selvom det var en kort tur. Ingen grund til at snakke om hvem der fik flest. Til gengæld kan vi godt lige dvæle lidt ved hvem der fik den største, selvom den ikke var over de 10 kilo.
Vi har fået en omgang gummidyr fra Storm ind ad døren for nylig, og mens vi bare stod og hyggede blev gangen på de forskellige agn lige testet i vandet. De fleste af agnene er tudsegamle, men har ikke kunne købes i Danmark før. En af disse agn hedder Wildeye Seeker Shad, og navnet er faktisk ret sigende. Agnen er neutral i vandet, og stiller sig lige under overfladen. Afhængigt af indspinningstempo dykker den i dybden, og halen kører også fint ved langsomt indspinning. I spinstop returnerer agnen til sit udgangspunkt.
Det endte med at denne agn sad på min spinnestang, da vi var færdige med at nørde med de nye agn.
Da en stor fisk jagtede skallen på min paravane, og både skalle og gedde i flere omgange var i overfladen, og skallen endte med at undslippe, brugte vi vores sædvanlige tricks med at sende kunstagnene ud over jagtområdet. Seeker shaden blev stopet med det samme, og jeg kunne lande en fin gedde på det lette grej, lige omkring de 8 kilo. Udover dette fik vi to syvkilos fisk.
Ulrik og jeg fejrede som altid nytårs aften sammen, så året blev sluttet fint af. Godt Nytår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar